4 Iulie 2013

Strainii ne vad! Cinci povesti despre romani finantate pe KickStarter



Sunt in general povesti emotionante despre romani, saracie dar si traditii. Sunt campanii realizate de straini care au trecut sau chiar locuiesc in Romania si care au ramas impresionati de tara noastra. Unele dintre ele au primit fondurile necesare pe comunitatea Kickstarter, scotand in evidenta Romania, cu bune si rele, pe plan international.

Kickstarter este una dintre cele mai cunoscute platforme de crowdsourcing din lume, fiind “responsabila” de atragerea de fonduri pentru multe proiecte cunoscute, cel mai recent fiind consola de jocuri Ouya. Kickstarter a depasit anul acesta 100.000 de proiecte finantate.

Cinci dintre proiectele recent finantate au legatura cu Romania.
Traditii pastrate in Romania: schite ale unor simple vieti

Este vorba de o noua colaborare muzicala intre un evreu american si muzicieni romani, explorand radacinile comune intr-un turneu in Romania.

Jake Shulman-Ment este un violonist din New York. Ultimii ani s-a plimbat prin lume, cantand muzica evreiasca pentru oameni de diferite nationalitati. Totodata, s-a plimbat in tari din Europa de Est, familiarizandu-se cu oamenii din regiune, cultura tarilor si muzica lor.

Un an a studiat stilurile violonistilor romani. “De ce fac asta? Pentru ca muzica romaneasca este probabil muzica non-evreiasca cu cele mai multe radacini comune cu aceasta!”, explica muzicianul.

Muzicianul a reusit sa atraga suma necesara pentru proiect si chiar sa o depaseasca – 3.600 de dolari.

Cum ti se par proiectele internationale despre Romania? Consideri ca fac bine tarii sau nu? Wall-Street.ro te incurajeaza sa comentezi.



Citeste si