45% din populatia totala a Romaniei detine un telefon cu acces la Internet. 14% dintre utilizatorii romani de smartphone acceseaza saptamanal website-uri de pe dispozitivul mobil, iar 23% intra zilnic pe site-uri de pe mobil. In ceea ce priveste timpul petrecut pe Internet de pe mobil, romanii sunt online 5.4 zile din 7, conform celui mai recent studiu Mediascope derulat de catre IAB Europe in 2012.
”In conditiile in care studiile arata ca utilizatorii europeni si romani depotriva se muta din ce in ce mai mult pe mobil, era firesc sa ne implicm alaturi de Google Romania in proiectul Start Mobile. Ne preocupa felul in care se schimba si evolueaza mediul online, precum si interactiunea utilizatorilor cu acesta, si ne dorim sa sprijinim demersurile de educare a companiilor pentru o experienta de navigare cat mai pozitiva a consumatorilor”, a adaugat Ioana Anescu, director executiv IAB Romania.

Din totalul utilizatorilor romani de Internet pe mobil, 65% sunt barbati. Varsta celor mai multi utilizatori care detin un dispozitiv mobil conectat la Internet se situeaza intre 25 si 34 de ani (76%), acestia fiind urmati de cei cu varsta cuprinsa intre 16 si 24 de ani (48%). Activitatile preferate pe mobil ale romanilor sunt trimiterea de e-mailuri, achizitionarea de vouchere, vizionarea de reclame, accesarea retelelor de socializare s.a.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri