Google trebuie sa faca mai multe concesii pentru a inlatura suspiciunile privind blocarea concurentilor pe segmentul de cautari pe Web, a declarat seful antitrust al UE, dupa ce rivalii companiei au criticat concesiile oferite de Google anterior, considerandu-le neadecvate.

Cel mai popular motor de cautare din lume a trimis catre UE o lista de concesii in aprilie, pentru a pune capat unei investigatii ce dureaza deja de trei ani. Google are o cota de piata de peste 80% din Europa, conform comScore, compania putand primi o amenda de pana la 5 MILIARDE de dolari daca nu adreseaza problema.

“Am concluzionat ca propunerile pe care Google ni le-a trimis nu sunt suficiente pentru a depasi ingrijorarile anticoncurentiale”, a declarat Joaquin Almunia, European Competition Commissioner. El a cerut Google sa vina cu un nou set de propuneri.

El nu a declarat daca are un deadline stabilit pentru acest lucru.

Reprezentantii Google au spus ca vor continua sa lucreze alaturi de UE pentru a rezolva problema.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri