Aplicatiile gratuite care produc venituri din publicitate sau din achizitii din interiorul lor (modelul freemium) devin alegeri din ce in ce mai populare pentru dezvoltatori si consumatori, 90% dintre aplicatiile de pe iOS fiind in prezent oferite gratuit, conform unui nou raport al companiei de analiza mobile Flurry.
In 2012, ponderea aplicatiilor gratuite era de 84%, marcand o crestere de 6 puncte procentuale intr-un an.

“Oamenii vor continut gratuit mai mult decat isi doresc sa evite publicitatea sau sa aiba cea mai mare calitate posibila”, spun reprezentantii Flurry.



Compania a comparat de asemenea preturile practicate pe Android si iPhone/iPad, subliniind ca utilizatorii produselor Apple sunt mai inclinati sa plateasca pentru continut. Pretul mediu al aplicatiilor Android era in aprilie 2013 de 0,06$, fata de pretul mediu de pe iOS, de 0,19$.

Aplicatiile de iPad au fost mai scumpe de-a lungul timpului, dezvoltatorii cerand mai multi bani pentru o rezolutie si o imagine mai bune. Pretul mediu pentru aplicatii destinate iPad-ului este de 0,50 $ - de 2,5 ori mai mare decat cele pentru iPhone si de opt ori mai mari decat aplicatiile Android.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri