Netopia mobilPay, lider local in domeniul microplatilor cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card, a inregistrat peste un milion de tranzactii online cu cardul in primul semestru al acestui an. Totodata, conform reprezentantilor companiei, tranzactia medie aproape s-a dublat in prima jumatate a acestui an, ajungand de la 90 la 160 de lei.
Conform estimarilor procesatorului de plati, anul trecut, numarul romanilor care au platit online cu cardul a fost de 1,5 milioane, iar piata de profil s-a ridicat la peste 6 milioane de tranzactii. Dintre acestea, Netopia mobilPay a procesat circa 1,9 milioane de tranzactii, cu 35% mai multe decat in 2011.

“Romanii au inceput sa capete tot mai multa incredere in platile efectuate online, cu cardul, iar acest lucru se reflecta si in tranzactiile procesate de mobilPay in prima parte a acestui an. In plus, investitiile realizate de noi pentru a imbunatati experienta de cumparare, precum si procesul de implementare al sistemului de plata online, au contribuit la cresterea continua a business-ului”, a declarat Antonio Eram, CEO si fondator Netopia mobilPay.

Compania a procesat in primele sase luni din acest an peste un milion de plati online cu cardul, cu 15% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce valoarea medie a unei plati a urcat de la 90 la 160 de lei in primul semestru din 2013.

Mai mult, in prima jumatate a acestui an, Netopia mobilPay a intermediat plati online record, pentru produse electro IT si turistice.

“Am procesat in prima parte a anului si tranzactii care au depasit 7.000 de euro pentru o achizitie de pe un site de produse electro IT, dar si plati de peste 3.500 de euro pentru bilete de avion, ceea ce dovedeste, inca o data, ca indiferent de valoarea cumparaturilor, platile online sunt la fel de sigure”, a spus Antonio Eram.

De la inceputul acestui an, peste 450 de comercianti noi s-au alaturat procesatorului, de la companii din industria de turism pana la magazine online si furnizori de servicii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri