Orange va investi 30 milioane euro in site-ul de video sharing Dailymotion, avand ca tinta triplarea vanzarilor platformei in urmatorii trei ani, la aproximativ 100 milioane euro, a declarat directorul general al grupului francez, Stephane Richard, citat de Les Echos.

Anul trecut, Dailymotion a avut o cifra de afaceri de 37 milioane euro.

Anterior, vanzarea unei participatii de 75% la Dailymotion catre Yahoo a esuat, dupa opozitia guvernului francez, relateaza Mediafax.

Richard a afirmat, potrivit Les Echos, ca Orange nu mai ia in calcul vanzarea site-ului, desi mai multe companii si-au exprimat interesul dupa prabusirea intelegerii cu Yahoo.

Dailymotion va face aproximativ 60 de angajari, majoritatea in Franta, si va deschide reprezentante in Spania, Japonia, Canada si Brazilia in cadrul unui plan de extindere, a declarat seful Orange.

Richard a anuntat anterior, in luna mai, ca Orange intentioneaza sa investeasca intre 30 milioane euro si 50 milioane euro la Dailymotion.

Site-ul a fost preluat de Orange prin doua tranzactii derulate in 2011 si la inceputul acestui an, pentru suma totala de 127 milioane euro, potrivit TechCrunch.

Potrivit datelor ComScore, Dailymotion are peste 112 milioane de vizitatori unici lunar si 2,5 miliarde de vizualizari de filme la nivel mondial.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si