Compania americana AOL va concedia 10% din cei circa 5.500 de angajati, in cadrul unei restructurari vizand in special divizia Patch, o serie de portaluri de stiri locale din SUA, potrivit CNN, citat de Mediafax.

"Planul de restructurare al Patch si alte actiuni de restructurare in cadrul companiei vor include, potrivit estimarilor, 10% din personal, cea mai mare parte fiind angajati ai Patch", se arata intr-un document transmis bursei din SUA de AOL.

Directorul general al companiei, Tim Armstrong, a declarat recent ca circa o treime din cele 900 de site-uri ale Patch au rezultatele sub asteptari in privinta traficului si veniturilor. Armstrong vrea readucerea pe profit a diviziei pana la sfarsitul anului.

AOL estimeaza costuri de 14-18 milioane de dolari in acest an ca urmare a procesului de restructurare, urmand, insa, ca economiile realizate sa aduca un impact poszitiv la profitul opertional de cel putin 30 de milioane de euro.

Sistemul de site-uri Patch a fost infiintat in 2007 si viza inlocuirea ziarelor locale. Site-urile au de obicei unul sau doi jurnalisti, care acopera evenimente locale.

Armstrong s-a aflat printre cofondatorii Patch. AOL a cumparat Patch la un pret estimat la 7 milioane de dolari in 2009, cand Armstrong a devenit director general al companiei.

Sursa foto: http://corp.aol.com/press-kit/logos-b-roll

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
SUA investeste 1 mld dolari in tarile Initiativei Celor Trei Mari
Setari Cookie-uri