Zitec, unul dintre cei mai mari producatori de aplicatii online, cu o experienta de 10 ani pe piata romaneasca, si-a dublat cifra de afaceri in primul semestru al acestui an comparativ cu aceeasi perioada din 2012, ajungand la afaceri de peste 1 milion de euro.

Compania va continua sa se mentina pe un trend pozitiv pana la finalul anului, reprezentantii acesteia mizand pe obtinerea unor afaceri de peste 2 milioane de euro in 2013.

“Am pastrat in portofoliu toti clientii vechi si am reusit sa atragem noi clienti importanti. Din punct de vedere al impartirii business-ului, 50% dintre veniturile realizate in primul semestru din 2013 au rezultat de pe teritoriul tarii noastre, iar restul de pe piete straine. Cele mai multe proiecte noi au provenit din Statele Unite si Romania”, a declarat Alexandru Lapusan, CEO si co-fondator Zitec.

Producatorul roman de aplicatii online are clienti in principal din Statele Unite, Marea Britanie si Romania, dar si din tari precum Danemarca, Grecia, Cipru, Qatar, Arabia Saudita, Egipt, Emiratele Arabe Unite. Zitec ofera clientilor sai aplicatii online complexe, servicii de audit software (axate pe scalabilitate, front-end, performanta si securitate) si servicii de online marketing.

“Spre deosebire de 2012, in prima jumatate a acestui an am inregistrat o cerere mai mare ca in anii trecuti pentru serviciile de audit. Totodata, in ultima perioada, am observat o imbunatatire vizibila a priceperii cu care clientii selecteaza produsele si firmele de software, dar si o mai mare exigenta din partea acestora, lucru ce pune o presiune benefica pe toate companiile de profil”, a explicat Alexandru Lapusan.

De la inceputul anului, compania si-a marit echipa de la 57 la 75 de persoane, iar CEO-ul Zitec estimeaza ca, pana la finalul lui 2013, aceasta va avea peste 85 de salariati.

Compania si-a marit in acest an echipa de specialisti in Drupal, a format un departament dedicat solutiilor e-commerce complexe, cu specializare in platforma Magento, si l-a extins pe cel specializat pe tehnologii Microsoft (Sharepoint).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri