Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a fondat in parteneriat cu Samsung, Nokia si Qualcomm grupul Internet.org, cu misiunea de a extinde accesul la internet catre populatia care nu are in prezent acoperire, estimata la aproape 5 miliarde de oameni, transmite Bloomberg, conform Mediafax.
Aproximativ o treime din populatia globului, sau 2,7 miliarde de oameni, au acces la internet, iar noua organizatie vrea sa vina in sprijinul celor care nu au posibilitatea financiara de a se conecta, potrivit unui comunicat al Facebook.

"Exista bariere uriase in statele aflate in curs de dezvoltare, in ceea ce priveste conectarea si aderarea la economia cunoasterii. Internet.org reprezinta un parteneriat global care va incerca sa depaseasca aceste bariere", a declarat in comunicat Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Internet.org vrea sa dezvolte proiecte si sa mobilizeze companii si guverne pentru a extinde accesul la internet.

Facebook avea la jumatatea anului 1,15 miliarde utilizatori activi si cauta sa-si extinda amprenta, pentru a-si consolida pozitia ca platforma de marketing si advertising.

Printre partenerii noii organizatii se numara Opera Software, dezvoltatorul browser-ului Opera, dar si producatorul suedez de echipamente telecom Ericsson.

Principalele chestiuni pe care se va concentra Internet.org sunt reducerea costurilor asociate accesului la internet, eficientizarea transferului de date si dezvoltarea si sprijinirea unor noi modele de afaceri care sa ajute la imbunatatirea accesului la internet.

"Suntem hotarati sa construim o societate in retea, in care toti si toate vor fi conectate in timp real. Credem in conectivitate accesibila la internet si credem ca accesul la internet imbunatateste vietile oamenilor", a declarat in comunicat directorul general al Ericsson, Hans Vestberg.

Zuckerberg a cautat in ultima perioada sa-si extinda influenta dincolo de chestiunile asociate strict pozitiei de CEO al Facebook. In luna aprilie, miliardarul a fondat, impreuna cu alte nume mari din Silicon Valley, grupul de lobby Fwd.us, prin care incearca sa influenteze reforma imigratiei, o problema politica sensibila in SUA.

In februarie, Zuckerberg l-a gazduit la resedinta sa pe guvernatorul statului New Jersey, Chris Christie, pentru o strangere de fonduri destinata campaniei electorale a politicianului. La eveniment si-a facut aparitia si fostul secretar de stat Condoleezza Rice.

Google a anuntat recent un proiect propriu de extindere a accesului la internet, denumit "Project Loon". Compania vrea sa utilizeze baloane cu aer cald, ridicate pana la marginea atmosferei, pentru a conecta la internet populatia din regiuni izolate ale lumii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri