Internetul chinez a fost afectat de un atac informatic, "cel mai important de pana in prezent", care a perturbat puternic accesul la site-urile gazduite in tara, a anuntat o agentie semiguvernamentala, citata de AFP si data publicitatii de agentia Mediafax.
Site-urile a caror adresa au extensia ".cn" au fost vizate de un atac de negare de serviciu (DDoS) timp de aproximativ doua ore, duminica dimineata, a precizat intr-un comunicat Centrul chinez de informatii privind Internetul (CNNIC).
Un atac de negare de serviciu consta in inundarea cu cereri a unui server informatic pana la blocarea lui sau perturbarea puternica a functionarii sale.
Un al doilea atac DDoS, care a avut loc dupa cateva ore, a sporit in intensitate si a constituit "cel mai grav atac suferit vreodata" de reteaua chineza, potrivit CNNIC.
Washingtonul a denuntat in repetate randuri atacuri informatice venind din China si vizand site-urile de Internet ale unor organizatii guvernamentale americane. In martie 2013, presedintele Barack Obama a acuzat direct autoritatile chineze pentru aceste actiuni. La randul sau, Beijingul s-a aparat mereu afirmand ca si China este victima unor atacuri informatice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri