Grupul de internet american Yahoo! Inc. a cumparat, luni, IQ Engines, o aplicatie de recunoastere a imaginilor, pe care o va folosi pentru imbunatatirea serviciului sau de fotografii Flickr, informeaza AFP.
Echipa IQ Engines a confirmat achizitia start-up-ului de catre Yahoo, insa valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.
"IQ Engines s-a alaturat echipei Flickr de la Yahoo!", se spune intr-un anunt postat pe site-ul IQ Engines. In anunt se mai spune ca echipa IQ Engines este un admirator al aplicatiei Flickr, precizand ca abia asteapta sa lucreze la imbunatatirea modului de organizare a fotografiilor de pe Flickr.
De cand a devenit director general al Yahoo!, in iulie anul trecut, Marissa Mayer a actualizat aplicatia Flickr pentru fotografii si a facut numeroase achizitii.
IQ Engines este un start-up a carui tehnologie permite analizarea, trierea si clasificarea imaginilor, prin utilizarea tehnicilor de recunoastere faciala.
Grupul Yahoo! Inc. incearca sa isi revigoreze imaginea si sa atraga mai multi tineri, sub conducerea actualului director general al companiei, Marissa Mayer, transmite Mediafax.
In acest sens, Mayer a cheltuit in ultima perioada peste 1,2 miliarde de dolari pentru a cumpara peste 20 de start-up-uri.
Yahoo! a anuntat, recent, ca a cumparat browser-ul Rockmelt, care combina navigarea pe internet cu accesul la retelele sociale, precum Facebook si Twitter. De asemenea, Yahoo! a cumparat platforma de comert electronic Lexity. Totodata, la inceputul lunii iulie, Yahoo! a anuntat ca a cumparat compania Qwiki, care dezvolta o aplicatie care ii ajuta pe detinatorii de telefoane inteligente sa realizeze propriile filme cu ajutorul fotografiilor.
In luna mai, Yahoo! a anuntat ca va prelua Tumblr, serviciu care gazduieste 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari, dupa cum a relatat la momentul respectiv Bloomberg. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in a doua jumatate a anului 2013, conform unui comunicat al Yahoo!Inc.
Marissa Mayer a spus, la momentul respectiv, ca mizeaza pe faptul ca Tumblr va contribui la cresterea atractivitatii Yahoo! pe piata publicitatii online, pe care concureaza cu Google si Facebook.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri