Google a transmis Comisiei Europene (CE) un nou set de propuneri pentru solutionarea investigatiei antitrust inceputa in urma cu trei ani de executivul UE cu privire la practicile companiei in sectorul cautarilor pe internet, transmite Bloomberg.

"Am primit noi propuneri de la Google in saptamana care a trecut. Daca vom fi satisfacuti cu noile propuneri, putem avansa catre o solutie agreata in urmatoarele luni", a declarat pentru Bloomberg comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia.

Google este acuzata ca promoveaza propriile servicii specializate de cautare, precum Google News sau Google Finance. Totodata, CE incearca sa determine daca Google copiaza de la companii concurente recenzii la produse turistice sau la restaurante si daca are acorduri cu alte site-uri sau cu dezvoltatori de software indreptate impotriva concurentilor din industria publicitatii.

Google a propus anterior Comisiei Europene sa eticheteze serviciile proprii si sa ataseze acestora link-uri catre cele mai populare servicii specializate ale companiilor rivale. Propunerea a fost respinsa in luna iulie de Almunia, dupa ce mai multi concurenti ai Google, printre care si Microsoft, au cerut CE sa obtina concesii mai dure din partea Google.

"Odata ce vom fi finalizat analiza, odata ce vom fi verificat daca aceste noi propuneri ar putea inlatura motivele noastre de ingrijorare, vom transmite Google ce are de facut", a afirmat Almunia, referindu-se la noile propuneri, scrie Mediafax.

El a adaugat ca Executivul european analizeaza si o serie de propuneri primite de la producatorul sud-coreean de electronice Samsung pentru a rezolva o alta investigatie antitrust.

"Propunerea nostra abordeaza cele patru zone de interes ale CE. Continuam sa colaboram cu comisia pentru a rezolva acest caz", a delcarat pentru Bloomberg purtatorul de cuvant al Google Al Verney.

In urma investigatiilor privind suspiciuni de practici anti-concurentiale, CE poate impune sanctiuni financiare si poate obliga companiile sa schimbe anumite practici de business.

Almunia a precizat ca procesul de evaluare a noilor propuneri primite de la Google nu va dura "prea mult", insa domeniul este unul complex.

"Este un caz foarte dificil. Avem de-a face cu factori noi, cu un sector de activitate care se misca foarte, foarte repede", a afirmat comisarul european.

Companiile gasite vinovate de incalcarea legislatiei UE in domeniul concurentei pot fi sanctionate cu o amenda in valoare de pana la 10% din venitul anual.

Google a inregistrat anul trecut venituri de 46 miliarde de dolari.

In prezent, cea mai mare amenda antitrust dictata vreodata de UE vizeaza producatorul american de microprocesoare Intel, sactionat in 2009 cu 1,06 miliarde euro (1,4 miliarde de dolari).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri