Vizitatorii Internet & Mobile World 2013 (IMWorld 2013), eveniment dedicat solutiilor digitale de business ce va avea loc in Bucuresti intre 9 si 10 octombrie, vor avea ocazia sa testeze in premiera ochelarii inteligenti „Google Glass”.

Acesti ochelari reprezinta un gadget de ultima generatie, care poate fi activat prin comanda vocala, actionand ca un mini-computer. Astfel, utilizatorul se poate conecta la internet si la retelele sociale, gadgetul ajutandu-l sa-i recunoasca pe cei cu care se intalneste pe strada sau la conferinte si sa poata face afaceri mai usor.

Ochelarii pot fotografia, inregistra video, au optiune de videochat, pot afisa ghiduri GPS ori traduce in timp real textele surprinse in campul vizual sau cuvintele rostite de partenerul de conversatie.

„Cea de-a doua editie a IMWorld reuneste vorbitori si expozanti de renume international, pentru ca intentia noastra este sa facilitam contactul intre cei mai importanti furnizori de solutii digitale si cei interesati sa le foloseasca in proiectele si afacerile lor. Tocmai de aceea, l-am invitat la acest eveniment pe Nick Sohnemann, fondator si managing partner Future Candy, care va prezenta ochelarii Google, alaturi de analistul Jan-Keno Janssen”, a declarat Cristian Hossu, managing partner al Universum Events, organizatorul IMWorld.

Prezentarea va avea loc chiar in prima zi a evenimentului, pe 9 octombrie 2013, la ora 10:00, iar dupa aceea ochelarii pot fi testati in "Future Corner"-ul expozitiei.

Citeste si:
Romanii investesc de 17 ori mai mult in bautura decat in cultura
Studiu: tinerii romani...

„Alti ochelari, ce au la baza o tehnologie revolutionara si care vor fi prezentati, de asemenea, la IMWorld 2013, poarta numele de „Oculus Rift”. Programati pentru lansare la inceputul lui 2014, ochelarii dispun de un vizor stetoscopic 3D si senzori 9DOF si permit utilizatorului sa experimenteze jocurile video dintr-o perspectiva noua si sa intre mai bine in pielea personajelor”, a adaugat Cristian Hossu.

Leap Motion este o alta piesa de tehnologie, care va fi dezvaluita publicului din Romania si care permite controlarea computerului cu ajutorul gesturilor. Dispozitivul creeaza o arie de lucru de o jumatate de metru in jurul calculatorului, iar actiunile din aceasta zona (miscarea mainilor, a degetelor sau a altor obiecte) se transmit direct, nefiind necesar un touchpad ori un mouse sau alte instrumente.

Toate gadgeturile prezentate, precum si alte noutati tehnologice vor fi disponibile pentru testare in „Future Corner-ul” IMWorld, eveniment ce reuneste speakeri internationali de top, consultanti si dezvoltatori de solutii digitale, in doua zile de conferinta si 7.000 de metri de spatiu expozitional. Accesul vizitatorilor se face pe baza de pre-inregistrare, iar biletele „Very Early Bird” ofera un discount de 50% si sunt disponibile pana pe 13 septembrie pe www.imworld.ro.

Citeste si:
Romania si Bulgaria, tarile cu cele mai mari scumpiri din UE
Romania si Bulgaria, tarile...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si