Ministerul Finantelor Publice vrea, prin informatizarea Fiscului, ca toate declaratiile sa poata fi depuse online, dar si sa preia solutii informatice aplicabile in Romania pentru o mai buna colectare a taxelor si dezvoltarea mediului de afaceri, potrivit secretarului de stat din MFP Dan Manolescu.

"Prin procesul de reformare a ANAF, extrem de amplu si care vizeaza sa informatizeze structurile ANAF, ne dorim sa se ajunga la o implementare totala a depunerii declaratiilor online, aceasta este directia, ca tehnologia sa ofere mai multe solutii de administrare a afacerii si colectare a taxelor", a declarat joi Manolescu, intr-o conferinta pe tema serviciilor in afaceri.

El a aratat ca in perioada urmatoare se va pune accentul pe colectarea datelor prin solutii informatice, astfel incat verificarea de catre organele fiscale sa se realizeze cat mai usor si eficient, direct din birou, iar deranjul creat firmelor sa fie cat mai mic.

Manolescu a dat exemplul altor state europene unde casele de marcat nu sunt cu rola, ca in Romania, ci cu memorie electronica ori sunt conectate online, facturile sunt emise in baza unor serii alocate informatic, la care organele fiscale au acces direct. Totodata, in unele tari firmele transmit Fiscului, pe langa decontul de TVA, o lista completa a facturilor, scrie Mediafax.

"Avem si noi formularul 394 care vizeaza tranzactiile, da posibilitatea Fiscului de a face controlul automat", a mentionat secretarul de stat.

El apreciaza ca exista aspecte asupra carora trebuie sa se aplece si Romania si sa identifice solutiile care s-ar putea aplica pentru o colectare mai eficienta a taxelor.

"Reducand evaziunea fiscala, business-ul se poate dezvolta de o maniera mai sanatoasa. Exista semnale din mediul economic ca aceasta concurenta neloiala creeaza reale probleme celor care incearca sa-si desfasoare activitatea intr-un mediu loial si corect. Din punctul de vedere al Ministerului Finantelor Publice exista o totala deschidere pentru tehnmologie si identificarea solutiilor care pot ajuta mediul de afaceri sa creasca", a conchis Manolescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri