Stirile, retetele culinare si informatiile despre sanatate se numara printre subiectele pe care utilizatorii romani le cauta pe internet, potrivit studiului gemiusAudience, realizat de agentia de cercetare Gemius, scrie Mediafax.

Rezultatele studiului, prezentate in conferinta Internet & Mobile World, arata ca, in luna august, 5,8 milioane de internauti romani au cautat stiri pe internet. 55% dintre acestia sunt barbati, iar 45% sunt femei.

Mare parte dintre cei interesati de stiri au varsta cuprinsa intre 25 si 44 de ani si traiesc in mediul urban.

Pe locul al doilea in topul intereselor se situeaza retetele culinare - 4,5 milioane de utilizatori romani au fost interesati de acest subiect in luna august. 66% din totalul celor care au cautat retete culinare sunt femei, iar segmentul de varsta cel mai interesat de acest subiect este 25-34 de ani.

Studiul arata ca aproximativ 82% dintre cei care cauta retete pe internet sunt responsabili de realizarea cumparaturilor in gospodarie, cel putin in egala masura cu ceilalti membri ai familiei.

Ce nevoi are consumatorul...
Citeste si: GSK: Ce nevoi au consumatorii dintr-o piata de sanatate subfinantata

Printre informatiile care prezinta interes pentru publicul roman se numara si cele de sanatate/ medicina, educatie/ dezvoltare profesionala si locuri de munca.

Studiul gemiusAudience contine date despre profilul utilizatorilor romani de internet, frecventa de folosire a internetului si un clasament al celor mai populare site-uri.

In luna august s-au inregistrat 8,9 milioane de utilizatori romani de internet. 66,28% dintre acestia traiesc in mediul urban, in timp ce 33,72% provin din mediul rural. Un procent semnificativ, de 68,65%, dintre internautii romani au mai mult de cinci ani de experienta in folosirea internetului.

Romania a predat Finlandei...
Citeste si: Cum s-a descurcat Romania in conducerea Consiliului UE pe Sanatate


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
2021-2027: Un miliard de euro din fonduri europene pentru sanatate