Totul a pornit cu un HC 85, in liceu, a urmat o facultate specializata pe informatica apoi, restul, este pasiune. S-a angajat la o firma de IT unde a programat si, in 1999, l-a intalnit pe antreprenorul Radu Georgescu, povesteste Cristian Badea, director de IT la Avangate. De aici, viata sa a luat o turnura excelenta.

“Este o combinatie de noroc, cu pasiune. Nu exista o reteta a succesului, pur si simplu este o combinatie intre lumile si oamenii cu care ajungi sa intri in contact”, spune el, la Start-Up Wall-Street, emisiune moderata de Claudiu Vrinceanu (vrinceanu.ro). Tot acest mix duce la ceea ce poate fi considerata o cariera de succes.

Cristian Badea este unul dintre oamenii care a lucrat “umar la umar” cu Radu Georgescu la constructia RAV, antivirus vandut ulterior catre Microsoft. “Am invatat ce inseamna comertul online, ce inseamna sa vinzi unor clienti dinafara, ce inseamna sa marketezi. Am aflat de asemenea importanta echipei, una pasionata de ceea ce face”, spune el.

Ca sfat pentru tineri, Cristian Badea subliniaza ca IT-ul este o zona cu foarte mare potential si cei care au apetente ar trebui sa nu ezite sa studieze la facultati si licee de profil. “Este o zona in care recompensele sunt diferite si mult mai mari decat in alte zone. Poti lucra si de acasa!”, puncteaza el, zambind. Pe de alta parte, orice programator trebuie sa se educe continuu, sa evolueze constant, sa fie la curent cu ultimele aplicatii si inovatii in domeniu. “A coda este, de fapt, un act de creatie, nu unul pe care il faci automat, fara sa gandesti”, continua el.

Prima linie de cod pentru Avangate

Cristian Badea este omul care a scris prima linie de cod la Avangate, in acea perioada lucrand umar la umar cu Daniel Nicolescu, actual director general la PayU, companie, de asemenea, fondata de Radu Georgescu.

“Atunci cand am lansat Avangate, eram 20 si ceva de oameni. Acum, se simte ca devenim o corporatie, se simte de ceva ani acest lucru. Este o transformare continua. Avem apeluri dupa ora 6 seara, cand americanii se trezesc, trebuie sa depasim barierele lingvisitice, modurile de a gandi”, spune el.

Spiritul intraprenorial in cadrul Avangate este nelipsit. “Un lucru care ajuta la succes este insasi validarea succesului. Atunci cand vezi ca ceea ce faci incepe sa fie folosit, cumparat, atunci simti ca faci parte dintr-un sistem care functioneaza. Este unul dintre mijloacele care ajuta in firme”, mai spune el.

Avangate, companie creata de antreprenorul Radu Georgescu, este in centrul atentiei dupa ce a fost achizitionata de fondul de private equity Francisco Partners din Silicon Valley.

Afla mai multe despre inceputurile Avangate in cadrul inregistrarii emisiunii StartUp Wall-Street.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri