Davin Cameron, Primul Ministru al Marii Britanii, catalogheaza Facebook ca fiind “iresponsabila” pentru ca a permis utilizatorilor incarcarea de filme ce include, printre altele, decapitari, scrie presa internationala.

Primul Ministru a scris pe Twitter ca reteaua sociala americana ar trebui sa “explice actiunea lor parintilor ingrijorati”.

Facebook permite incarcarea de clipuri de o extrema violenta, dupa ce in luna mai a interzis, temporar, acest lucru.

Intregul tweet al lui Cameron: “Este iresponsabil din partea Facebook sa posteze clipuri cu decapitari, in special fara niciun avertisment. Trebuie sa explice acest lucru parintilor ingrijorati”.

Facebook a confirmat catre utilizatori ca ar trebui ca acestia sa fie liberi sa priveasca si sa condamne aceste clipuri, dar ca va schimba politica daca va sesiza ca unele sunt aprobate si incurajate.

Reteaua sociala a adaugat ca ia in considerare plasarea de avertismente, adresand astfel una dintre ingrijorarile lui Cameron.

Facebook a interzis pentru un timp astfel de videoclipuri dupa ce Family Online Safety Institute – membra a Safet Advisory Board – s-a plans ca astfel de imagini “depasesc clar o limita”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri