Parlamentul European a lansat un site care ofera europenilor, in toate limbile oficiale ale UE, informatii despre alegerile europarlamentare din 2014, partidele politice europene si despre principalele teme de interes in spatiul comunitar.

Site-ul http://www.elections2014.eu/ este disponibil in toate cele 24 de limbi oficiale ale Uniunii Europene si prezinta, pe scurt, toate partidele politice din Parlamentul European i modul lor de finantare.

Totodata, sunt prezentati toti europarlamentarii europeni, cu linkuri catre blogurile lor, pagini de Facebook si conturi de Twitter.

Fiecare tara europeana are o scurta descriere si cateva date grupare pe patru capitole: economie si tehnologie, locuri de munca si educatie, mediu si energie si societate.

La capitolul economie i tehnologie apar date privind PIB-ul, numarul IMM-urilor, gospodarii cu acces la Internet, numarul utilizatorilor de Facebook, suma provenita din impozitul pe veniturile persoanelor fizice sau impozitul pe veniturile intreprinderilor. La capitolul societate sunt trecute, printre altele, divorturile i casatoriile - la nivelul anului 2011 - si casatoriile sau uniunile civile intre persoane de acelasi sex.

Citeste si:
Evenimente care au marcat diplomatia romaneasca in 2019
Diplomatia romaneasca in...

Europenii se mai pot informa despre activitatea i domeniile de competenta ale Parlamentului European, rolul Uniunii Europene in lume i principalele teme de interes in spatiul comunitar: locuri de munca, somaj, cheltuirea banilor europeni, libertati civile, mediu, sanatate, agricultura, drepturile consumatorilor i ale lucratorilor, reforma economica si financiara.

Site-ul are si o sectiune multimedia destinata jurnalitilor. Dosarul prezinta rolul si puterile Parlamentului, precum i informatii despre activitatea deputatilor europeni pe parcursul recentei legislaturi si alte informatii.

Fiecare stat membru are propriile legi electorale i decide data la care cetatenii sai se vor prezenta la vot, in timpul perioadei de patru zile dedicate alegerilor: 22 - 25 mai 2014. Alegatorii romani se vor prezenta la urne la data de 25 mai pentru a-i alege pe cei 32 de deputati romani in Parlamentul European, fata de 33 in actuala legislatura. Rezultatele din toate cele 28 de state membre vor fi anuntate in seara zilei de duminica, 25 mai.

Citeste si:
Unde votam la prezidentiale: Lista sectiilor de vot din strainatate
HARTA Unde pot vota romanii...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
2019 nu a fost atat de rau: Iata stirile pozitive ale anului
Setari Cookie-uri