Organismul spaniol de supraveghere a Internetului a ordonat, joi, gigantului american Google sa plateasca o amenda de 900.000 de euro pentru "incalcari grave" ale vietii private, relateaza AFP.

Agentia spaniola de protectie a datelor acuza Google "de folosire ilegala a datelor personale" obtinute de la utilizatorii diferitelor servicii, intre care conturile de mesagerie electronica.

"Google a colectat ilegal si a tratat informatii personale" ale utilizatorilor, a afirmat agentia intr-un comunicat. Ea apreciaza ca Google "a incalcat grav dreptul la protectia datelor personale".

Google va trebui sa plateasca 300.000 de euro pentru fiecare dintre infractiunile retinute impotriva sa si a primit ordinul de a-si adapta practicile la normele legale.

Potrivit agentiei, Google nu a informat clar utilizatorii in legatura cu folosirea datelor colectate, precum informatiile din mesajele electronice care au permis generarea unor reclame tintite, scrie Mediafax.

Citeste si:
Google, amenintata cu amenda de 15 milioane de euro in Olanda
Google, din nou sub tir,...

Google este acuzat, de asemenea, ca a detinut aceste date o perioada de timp mai mare decat prevede legea si ca a creat dificultati utilizatorilor care s-au aratat ingrijorati de folosirea datelor lor.

Google a repetat ca practicile sale respectau legile europene desi aceasta activitate trebuie urmarita in mai multe tari.

Autoritatea spaniola a lansat propria ancheta impotriva Google in iunie. In septembrie, Franta a anuntat ca va depune plangere impotriva companiei, acuzand-o ca aduce atingere vietii private.

In Germania, Italia, Olanda si Marea Britanie, autoritatile au inceput proceduri similare impotriva Google.

Citeste si:
Amenda RECORD: Google plateste 1 milion de euro din cauza masinilor...
Amenda RECORD: Google...

Ca si alti giganti tehnologici, Google este sub supraveghere dupa dezvaluirile facute de fostul consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) Edward Snownden cu privire la serviciile americane de spionaj in lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Google evita o noua amenda si se aliniaza regulilor Marii Britanii