Un avocat si blogger din Arkansas, SUA, a dat in judecata Facebook pentru ca cea mai mare retea sociala din lume s-ar folosi de date preluate din mesaje private pentru a targeta reclame, scrie presa internationala.

Matt Campbell, autor al paginii online Blue Hog Report, a inaintat o chemare in judecata pentru Facebook, in California. Campbell da in judecata gigantul tehnologic pentru ca reteaua ar intercepta in mod automat mesajele „private”, folosindu-se de termeni din acestea pentru a targeta publicitate.

Un purtator de cuvant al Facebook a declarat ca acuzatiile sunt false si ca reteaua sociala se va apara temeinic in instanta.

Aceasta este cea mai recenta chemare in instanta a Facebook, dupa ce compania s-a confruntat in 2013 cu un val de proteste ale utilizatorilor privind modificarea succesiva a unor termeni si conditii ce expuneau anumite informatii despre acestia.

Studiile internationale arata ca Facebook a inceput sa piarda din popularitate in randul tinerilor, acestia incepand sa prefere alternative precum Twitter sau Pinterest.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri