10 Ianuarie 2014

Fuziune in e-commerce: Neogen a batut palma cu un grup german cu afaceri de 20 mil. euro



Grupul Kolektiva, care cuprinde platformele de e-commerce ale grupului german Rebate Networks, va fuziona cu Zumzi, site-urile de comert online, parte a grupului Neogen, unul dintre jucatorii online importanti din regiune.

Grupul Kolektiva detine platforme locale de e-commerce in Romania, Ungaria, Croatia, Slovenia, Serbia, Macedonia, dar si in Bulgaria. Grupul a generat anul trecut venituri de aproximativ 20 de milioane de euro.

Zumzi are, de asemenea, prezenta internationala in Romania, Moldova, Serbia si Bulgaria. Veniturile companiei au atins anul trecut 6 milioane de euro. Calin Fusu, CEO Neogen, va conduce compania rezultata in urma fuziunii, in timp ce Rebate Networks va ramane in continuare actionar.

“In urma fuziunii vom crea o platforma puternica de e-commerce care va continua sa se dezvolte in Europa de Est. Piata are inca un potential enorm de crestere pe care vrem sa-l scoatem in evidenta cu ajutorul unui jucator important in regiune”, a spus Calin Fusu, CEO Neogen.

Investitorul german Rebate Networks a fost fondat in 2010 de Michael Brehm. Directia strategica a companiei este axata pe dezvoltarea platformelor de e-commerce locale prin extinderea pe pietele emergente. Rebate activeaza in 15 tari din Asia si Europa de Est.



Citeste si