Calin Fusu, CEO Neogen, spune ca discuta de mai multi ani cu cei de la Kolektiva si ca fuziunea celor doua companii s-a potrivit bine in aceasta perioada. “Ei s-au copt, ne-am tatonat ceva vreme, am decis ca acum este bine sa fuzionam”.

Dupa fuziunea anuntata joi dintre Grupul Kolektiva, care detine in Romania site-ul de reduceri FunDeal.ro, si Grupul Neogen (Zumzi.ro), noul actionariat al companiei va decide in acest weekend daca cele doua denumiri se vor pastra sau se vor schimba, urmand a se uni intr-o singura entitate.

Dupa fuziune, actionariatul s-a impartit 60% de partea Grupului Neogen si 40% catre Grupul Kolektiva, care cuprinde platformele de e-commerce ale grupului german Rebate Networks. In Grupul Kolektiva actionar este si Roberto Lazarov, fiul lui Valeriu Lazarov.

Grupul Neogen a generat anul trecut afaceri de peste 1 milion de euro, conform declaratiilor lui Calin Fusu, in crestere de la 700.000 de euro, conform datelor publicate la Ministerul de Finante.

Piata de cupoane de reduceri a explodat in 2010-2011, perioada in care erau peste 80-90 de jucatori pe piata. Din 2012, avantul s-a domolit, mare parte dintre jucatori raportand scaderi abrupte.

Mai departe, de declaratiile oficiale ale celor doi actori ai fuziunii, aceasta ar putea fi de altfel si explicatia reala a consolidarii: mai multe sanse de a supravietui si totodata a creste, intr-o piata care cel mai probabil s-a contractat si in 2013.

Investitorul german Rebate Networks a fost fondat in 2010 de Michael Brehm. Directia strategica a companiei este axata pe dezvoltarea platformelor de e-commerce locale prin extinderea pe pietele emergente. Rebate activeaza in 15 tari din Asia si Europa de Est.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri