Magazinuldecase.ro, al doilea portal imobiliar si primul serviciu online FSBO (for sale by owner/anunturi direct de la proprietari) din Romania, a fost achizitionat de catre Adina Vasilescu si Daciana Batrineanu prin management buy-out (preluare de catre manageri). "Speram ca pana la finalul anului sa ajungem numarul unu pe piata", a declarat pentru wall-street.ro Daciana Batrineanu.

Adina Vasilescu a fost Digital Publisher al grupului Sanoma in Romania, iar Daciana Batrineanu este noua ei partenera in acest proiect. Finalizarea tranzactiei se va face la 31 Martie 2014.

Magazinuldecase.ro este singurul proiect al companiei Sanoma Digital Romania SRL, care l-a achizitionat in iunie 2010 de la fondatori si l-a dezvoltat rapid in portal imobiliar.

Proiectul va ramane de sine statator si nu va fi anexat ROL Online Network SA, unde manager este Daciana Batrineanu. Pe termen scurt, actionarele vizeaza o relansare. "Vom investi destul timp si destui bani in proiect, astfel incat sa crestem numarul de anunturi si, speram noi, pana la final de an sa devenim numarul unu in piata", spune Daciana Batrineanu.

Evaluarea achizitiei s-a facut nu atat din prisma veniturilor cat mai ales datorita miilor de anunturi de pe site si a faptului ca Magazinuldecase.ro se afla pe locul doi in piata, mai spune Batrineanu.

La randul sau, Adina Vasilescu, in calitate de nou actionar al Magazinuldecase.ro considera ca “aceasta schimbare de actionariat aduce beneficii proiectului prin contopirea spiritului antreprenorial al Dacianei cu experienta mea de management intr-o organizatie multinationala”.

Daciana Batrineanu, general manager la ROL Online Network SA, care detine Rol.ro si alte proiecte online, adauga: “aceasta achizitie este rezultatul deciziei mele de a intra pe segmentul de servicii online nisate si de a investi in aceasta categorie de site-uri. Sunt convinsa ca magazinuldecase.ro va deveni site-ul numarul 1 imobiliar din Romania”.

A fost achizitionat de catre Sanoma Digital Romania in Iunie 2010. Desi piata imobiliara a suferit puternic impactul crizei economice, site-ul a continuat sa-si creasca atat audienta cat si oferta de anunturi de vanzare si inchiriere promovate de agentii imobiliare, dezvoltatori imobiliari sau proprietari, subliniaza oficialii proiectului.

Sanoma Hearst Romania SRL, cealalta subsidiara a grupului Sanoma in Romania, a fost vanduta catre Burda Romania.

Imobiliare.ro, liderul pietei portalurilor de anunturi imobiliare din Romania, a inregistrat in 2013 o crestere de 35% a cifrei de afaceri, depasind 1,5 mil. euro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri