Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer, l-a demis pe directorul operational Henrique de Castro, aflat in functie de 14 luni, dezamagit de rezultatele eforturilor sale de stimulare a cresterii, au declarat joi surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

Intr-un memo adresat angajatilor, Mayer a spus ca a luat decizia ca directorul operational trebuie sa plece, potrivit uneia dintre surse.

Alta persoana a aratat ca au existat frictiuni intre cei doi cel putin in ultimele sase luni.

Mayer, la conducerea Yahoo din iulie 2012, a lucrat la reinventarea companiei prin modernizarea produselor si adaugarea de continut, pentru a concura mai eficient Google si Facebook, in privinta numarului de utilizatori si a publicitatii.

Produsele noi, reproiectarea serviciului de e-mail si o campanie de investitii in startup-uri si ingineri nu au generat insa si crestere.

Analistii estimeaza ca veniturile Yahoo au scazut anul trecut cu 1%, iar pentru 2014 si 2015 este anticipata o crestere de 3%.

"Este un factor negativ pentru Yahoo", a declarat Scott Kessler, analist la S&P Capital IQ, despre demiterea lui de Castro.

Kessler a aratat ca de Castro avea responsabilitati mari, iar acum exista un gol in echipa executiva, scrie Mediafax.

Plecarea lui de Castro, primul exit important al unui director recrutat de Mayer, a intrat in vigoare miercuri, potrivit unui comunicat al companiei destinat Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare (SEC).

Yahoo nu a anuntat un inlocuitor al acestuia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri