ZorileToys, compania care detine brandul de imbracaminte, incaltaminte si accesorii Zorile Store, mizeaza pe vanzari de 4 milioane de euro anul acesta, iar in jur de 40-50% dintre acestea sa fie generate de online, a declarat pentru wall-street.ro, Adelina Oprea, directorul de marketing al magazinului de comert electronic Zorilestore.ro.

Daca ai un magazin online, esti furnizor de servicii pentru online ori esti interesat de marketingul, participa la ecomTEAM, cel mai important eveniment regional de e-commerce si marketing digital.

Afla mai multe detalii pe site-ul: www.ecomteam.ro

Zorile Store a inceput ca o retea de magazine pe litoralul Marii Negre in 2006, iar din 2011 s-a extins in online pentru a avea vanzari si in lunile din afara sezonului estival. Compania care opereaza brandul este detinuta integral de Laurentiu Florian Dinu (33 de ani), conform datelor de la Registrul Comertului.

Retailerul detine cinci magazine offline in Constanta (Maritimo Shopping Center), Mangalia, Neptun, Costinesti si Vama Veche. Magazinele din Neptun si Costinesti sunt deschise doar pe perioada sezonului estival.

„Anul trecut a fost pentru ZorileStore unul prosper, in care am depasit prognozele facute initial. Nu avem inca cifra exacta insa putem afirma cu siguranta ca am depasit suma de doua milioane de euro. Pe de alta parte, vanzarile generate de magazinul online au depasit suma de 1 milion de euro”, a explicat Oprea.

Citeste si:
Serializarea medicamentelor, intre piata farmaceutica si pacienti
Future Healthcare: Ce trebuie...

In urma cu doi ani, ZorileToys a avut afaceri de 1,9 milioane de euro si un profit net de aproape 22.000 de euro, potrivit Ministerului de Finante.

Comanda medie in magazin, dubla decat cea pe online

In magazinul online, comanda medie este in jurul sumei de 160 lei, iar in magazinele offline, media este de 340 lei.

„Anul acesta ne-am propus sa alocam resuse pe online, astfel ca in acesta zona incurajam cosul multiplu. Clientul ZorileStore.ro este unul tanar, in jurul varstei de 25-30 de ani, cu studii superioare, posesor de smartphone sau tableta, fara prea mult timp liber, dar activ. Plasarea comenzilor este realizata in general in pauzele de la birou sau seara in momente de relaxare”, a mai spus directoarea de marketing a retailerului.

Pe de alta parte, in timp ce femeile prefera vanzarile in magazinele fizice, barbatii vor sa cumpere mai mult online. In acelasi timp, in magazinul online se vand mai multe produse scumpe.

Citeste si:
Ce carti recomanda tinerii bancheri de pe Wall Street
Ce carti recomanda bancherii...

De asemenea, in online clientii cumpara mai degraba incaltaminte si accesorii, iar in offline, numarul achiziilor creste semnificativ pe zona de textile, datorita posibilitatii de proba produsele.

Cel mai bine vandut brand este Puma.

„Pentru acest brand avem cea mai varianta gama de produse, astfel ca anul trecut am fost recomandati de puma.com ca si dealer autorizat pe Romania. Urmatorul brand, daca vorbim de volumul vanzarilor, este Le Coq Sportif. O revitalizare puternica in vanzari observam si la brandul Lacoste”, spune Adelina Oprea.

Pentru retailerul Zorile Store lucreaza 40 de angajati, dintre care 8 sunt dedicati diviziei online.

Citeste si:
Softul educational in vremea manualului unic digital
Softul educational in vremea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Studiu: Cat te costa sa deschizi un magazin online in Romania