Papa Francisc i-a indemnat pe catolici sa fie "cetateni digitali" constructivi, sa foloseasca Internetul, pe care l-a calificat drept un "dar de la Dumnezeu", ca modalitate de consolidare a solidaritatii, intr-un "dialog autentic" pentru ajutarea celorlalti si pentru evitarea excluziunii, scrie Mediafax.

Suveranul Pontif a facut public primul sau mesaj pe retelele sociale, transmis traditional in fiecare an cu ocazia Sfantului Francisc de Sale, ocrotitorul jurnalistilor, intitulat "comunicarea in folosul unei autentice culturi a intalnirii".

In acest mesaj, prezentat de AFP si de cotidianul catolic Avvenire, Papa Francisc afirma ca "Internetul poate oferi posibilitati de intalnire si solidaritate intre toti oamenii si ca acesta reprezinta un lucru bun, un dar de la Dumnezeu".

De asemenea, conform AFP, Suveranul Pontif a atras atentia asupra riscului excluziunii, dezorientarii, inchiderii si ignorantei, care pot fi favorizate de Internet.

"Marturisirea evanghelica crestina nu se face printr-un bombardament cu mesaje religioase, ci prin vointa de a ne oferi altora, prin disponibilitatea de a ne implica rabdator si respectuos in problemele si in remedierea dubiilor altora", a subliniat Francisc, citat de Avvenire.

Totodata, Francisc a pledat pentru un dialog adevarat intre credinciosi si necredinciosi. "Dialogul nu inseamna renuntarea la propriile idei si traditii, ci doar la pretentia ca acestea sunt unice si absolute", a mentionat Papa Francisc, afirmatie care, potrivit AFP, risca sa atraga criticile catolicilor traditionalisti, care l-au acuzat recent de relativism pe Suveranul Pontif.

La fel ca predecesorul sau Benedict al XVI-lea, Papa Francisc i-a indemnat pe internauti "sa redescopere linistea si calmul" in aceasta lume agitata.

Sursa foto: captura facebook.com/pages/Papa-Francesco/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri