Pe masura ce interesul public pentru Bitcoin creste, in ciuda semnalelor de alarma trase de banci, este necesar a intelege ce state accepta si, mai mult, apreciaza moneda virtuala. Un site recent lansat, BitLegal, faciliteaza acest lucru.

Site-ul include

o harta interactiva

care foloseste diferite culori pentru a delimita zonele unde BitCoin este legala si se foloseste. Harta acopera peste trei duzini de tari.

Desi statutul Bitcoin este inca un subiect de disputa si chiar litigii in anumite state, doar Islanda si Tailanda sunt listate ca fiind de-a dreptul “ostile”. Islanda considera ca a cumpara bitcoin de la entitati straine reprezinta mutarea banilor in afara granitelor, fiind strict interzisa prin lege.

Tailanda considera ca aproape orice activitati ce implica Bitcoin sunt ilegale datorita lipsei de legi de capital aplicabile si a riscurilor ridicate.

In prezent, Romania este listata ca avand un statut "necunoscut".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri