Facebook are in prezent 1,2 miliarde de utilizatori activi pe luna, majoritatea logandu-se la retea de pe un dispozitiv mobil. Pana a ajuns aici, reteaua sociala americana a trebuit sa treaca mai multe obstacole. Vezi mai jos cateva dintre principalele date despre Facebook, dupa o decada de existenta.

Demografie

Facebook are 1,23 de miliarde de utilizatori activi pe luna, aproape cat populatia Indiei, cea de-a doua cea mai populata tara din lume dupa China. Dintre acestia, 76,8% se conecteaza pe Facebook de pe un dispozitiv mobil, precum un smartphone, si 61,5% se conecteaza la reteaua de socializare in fiecare zi (sursa: Facebook).

In SUA, cea mai reprezentativa categorie de varsta de utilizatori de pe Facebook (31,1%) este cea a persoanelor intre 35 si 54 de ani. Urmeaza persoanele cu varsta de 25-34 de ani (24,4%), cele de 18-24 de ani (23,3%), peste 55 de ani (15,6%) si cele cu varsta intre 13-17 ani (5,4%), potrivit unui studiu recent al agentiei digitale iStrategyLabs. Conform aceluiasi studiu, numarul adolescentilor care au cont pe reteaua de socializare Facebook a scazut cu 3 milioane fata de anul 2011.

Geografie

Cei mai multi utilizatori ai retelei de socializare Facebook sunt din SUA (146,8 milioane la sfarsitul lui 2013). In acest clasament urmeaza utilizatorii din India (84,9 milioane), Brazilia (61,2 milioane) si din Indonezia (60,5 milioane), potrivit societatii de cercetare eMarketer. Potrivit altor estimari, Facebook ar avea 180 de milioane de utilizatori din SUA.

In 2013, reteaua Facebook a fost utilizata de 46,6% din populatia Americii de Nord, 35,7% din cea a Europei Occidentale, 29,9% din cea a Americii de Sud, 24,9% din cea a Europei Centrale si de Est, 11% din cea a Orientului Mijlociu si de 7,1% din cea a regiunii Asia-Pacific (conform aceluiasi studiu al eMarketer), scrie Mediafax.

Financiar

Facebook a inregistat in 2013 un profit net de 1,5 miliarde de dolari, la o cifra de afaceri de 7,9 miliarde de dolari, banii provenind in special din sumele atrase din publicitate (potrivit informatiilor furnizate de reteaua de socializare).

Reteaua de socializare si-a adjudecat anul trecut 5,7% din piata mondiala a publicitatii online. De asemenea, Facebook a atras 18,44% din piata de publicitate prin dispozitive mobile, la nivel mondial. In ambele cazuri, Facebook se situeaza pe pozitia a doua, dupa compania Google (sursa: eMarketer).

Pe de alta parte, Facebook avea 6.337 de angajati in decembrie. Potrivit mai multor studii, compania Facebook si aplicatiile conexe retelei de socializare ar fi creat si mai multe locuri de munca.

Personalitati si distinctii

Cele mai populare pagini de pe reteaua de socializare sunt cea a aplicatiei mobile "Facebook for every phone" (381 de milioane de fani) si compania Facebook insasi (111 milioane de fani). Cantareata Rihanna se situeaza pe locul al treilea in acest top al popularitatii pe Facebook (85 de milioane de fani), fiind urmata pe pozitia a patra de rapperul Eminem (81 de milioane) si de cantareata Shakira (80,7 milioane). (sursa: socialbakers.com).

Pe de alta parte, Facebook a creat numerosi miliardari, incepand cu directorul general si cofondatorul Mark Zuckerberg si cu ceilalti cofondatori ai retelei, Dustin Moskovitz si Eduardo Saverin. Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, in varsta de 29 de ani, are o avere estimata la 19 miliarde de dolari.

Din acest club al miliardarilor face parte si primul presedinte al companiei Facebook, Sean Parker, dar si directorul operational al retelei de socializare, Sheryl Sandberg.

Pe de alta parte, filmul "Reteaua de socializare/ The Social Network", in regia lui David Fincher, despre originile controversate ale Facebook, a triumfat la editia din 2011 a galei Globurilor de Aur (castigand trofeele pentru cel mai bun lungmetraj, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu si cea mai buna coloana sonora), dar a fost marele perdant al Oscarurilor din acelasi an.

Desi fusese nominalizat la opt categorii la gala premiilor Academiei de film americane din 2011, "The Social Network" a primit doar trei trofee (pentru cel mai bun scenariu adaptat, pentru cel mai bun montaj si pentru cea mai buna coloana sonora).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri