Aparatele foto si video au reprezentat 4% din vanzarile eMAG, cel mai mare retailer online din Sud-Estul Europei si din Romania, sustin reprezentantii companiei, echivalentul a circa 8 milioane de euro, conform calculelor wall-street.ro.

Compania estima la jumatatea anului trecut ca afacerile eMAG ar putea atinge 200 de milioane de euro in 2013.
Intrebati de wall-street.ro cum vad evolutia pietei foto si video, reprezentantii eMAG au subliniat ca observa o constanta pe acest segment.
“Se observa o constanta atat in piata foto cat si video, in ciuda faptului ca gamele compacte au suferit scaderi puternice ale vanzarilor din cauza aparitiei smartphone-urilor cu capabilitati de fotografiere si filmare ridicate”, a declarat Bogdan Leonte, manager in cadrul showroom-ului eMAG, insa nu a precizat valoarea pietei sau volumul de produse vandute.
El a mai aratat ca in topul celor mai vandute echipamente de fotografiere se afla brandul Nikon, gama D3XXX fiind cea mai vanduta.

Potrivit unor estimari anterioare, Sony, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente foto si video estima ca piata de profil se ridica la aproximativ 280.000 de unitati.

Lucian Radulescu, seful Sony in Romania, aprecia in vara anului trecut ca piata de aparate foto este dominata de segmentul compactelor (80%), fiind urmat de DSLR-uri (11%) si gama mirrorless (cca. 1%).

eMAG a anuntat ca in acest an va derula o campanie de lansari exclusive de produse. Primul din aceasta serie a fost realizat in parteneriat cu japonezii de la Nikon, care au prezentat pe piata noul model entry-level Nikon D3300.
Cu un pret de 2.999 de lei, Nikon D3300 se remarca fata de modelele anterioare din gama printr-o rezolutie de 24,2 megapixeli (fara filtru low-pass), o sensibilitate ISO de pana la 12.400, o greutate redusa de 460 de grame, dar si printr-un obiectiv mai mic cu 30% si mai usor cu 25%.
Camera foto va fi disponibila in trei culori: neagra, argintie si rosie.

In 2013, Nikon a detinut 40% din piata totala de aparate foto din Romania in ceea ce priveste numarul de unitati vandute. Din portofoliul de produse al Nikon circa 75% din vanzari este reprezentat de DSLR, 23% aparate foto compacte si 2% - mirrorless.

Principalii producatori de camere foto pe segmentul DSLR sunt Nikon, Canon sau Sony.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri