Grupul american Disney, un gigant in industria de divertisment, a anuntat marti ca a lansat un nou serviciu de vizionare a filmelor sale online si pe dispozitive mobile, in parteneriat cu magazinul online iTunes al grupului Apple, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

"Disney Movies Anyware este un ecosistem digital adaptabil, conceput pentru a-i ajuta pe consumatori sa isi alcatuiasca propriile colectii de filme Disney pe care sa le aprecieze in anii care vor veni", a declarat intr-un comunicat Jamie Joris, director tehnologic al grupului Walt Disney.

Serviciul este accesibil prin conectarea la un computer (laptop sau PC), la un site de vizionare prin streaming (fara descarcare) sau prin intermediul unei aplicatii pentru iPhone, iPad si iPod, care poate fi descarcata gratuit de pe iTunes.

Disney Movie Anyware permite vizionarea in orice loc si pe mai multe dispozitive in acelasi timp a filmelor dintr-o colectie personala, stocata intr-un spatiu online asociat contului utilizatorului.

Acesta poate sa utilizeze coduri incluse din 2008 in anumite DVD-uri si Blu-ray pentru a plasa in acea colectie o versiune digitala a filmelor produse de Disney sau de filialele sale Pixar si Marvel, cumparate deja pe aceste suporturi fizice. Integrand noul serviciu unui cont iTunes, utilizatorul poate, de asemenea, sa adauge in colectia sa filme ale grupului Disney achizitionate in trecut din magazinul online de la Apple sau poate sa cumpere filme noi.

Disney precizeaza ca peste 400 de titluri sunt disponibile pentru lansarea serviciului, care coincide cu lansarea versiunii digitale a filmului de animatie "Frozen". Reprezentantii grupului american spun ca interfata de utilizare a serviciului este "intuitiva", permitand ca acesta sa fie folosit de intreaga familie.

"Suntem incantati sa debutam cu iTunes, primul vanzator de continuturi digitale din lume", a declarat Alan Bergman, presedintele studiourilor Walt Disney. Grupul american a lasat sa se inteleaga ca se afla in discutii si cu alti parteneri de distributie online cu care ar putea sa colaboreze in viitor.

In schimb, Disney se delimiteaza de o initiativa paralela, sustinuta de alte mari studiouri hollywoodiene si grupuri din domeniul tehnologiei. Denumit UltraViolet, acel serviciu se bazeaza si el pe ideea de creare a unei colectii virtuale de filme care pot fi apoi vizualizate de pe oricare suport electronic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri