Facebook este in discutii avansate sa cumpere Titan Aerospace, o companie cu sediul in New Mexico, specializata pe producerea de drone alimentate cu energie solara, conform unei surse familiare cu discutiile, citate de Wall Street Journal.

Dronele Titan, inca in curs de dezvoltare, vor putea zbura la inaltimi de circa 15 kilometri, timp de pana la cinci ani, oferind o potentiala solutie pentru a oferi broadband in zone care inca nu au.

Reprezentantii Titan nu au oferit nicio declaratie. Presa internationala a subliniat ca tranzactia s-ar putea ridica la circa 60 de milioane de dolari.

Incheierea unei astfel de tranzactii ar putea duce mai departe ambitiile lui Mark Zuckerberg de a conecta la Internet cea mai mare parte din lume.

Google are planuri similare cu Facebook, insa gigantul american vrea sa transmita Internet de deasupra Pamantului cu ajutorul unor baloane care vor pluti in stratosfera. Baloanele fac parte din proiectul dezvoltat de Google, Project Loon.

Intre timp, Amazon.com si-a exprimat de asemenea interesul asupra dronelor, avand ca scop livrarea produselor in anumite zone ale SUA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri