In incercarea de a “mulge” din ce in ce mai multi bani de la marketeri, Facebook va permite din ce in ce mai multor advertiseri sa ruleze reclame video pe retea, atata timp cat acestea sunt "de calitate superioara", scrie presa internationala.

Facebook va analiza fiecare videoclip in parte si, daca acesta este “de calitate TV”, va putea fi incarcat de advertiser pe Facebook, urmand a rula automat pe timeline-urile celor 1,1 miliarde de utilizatori ai retelei.

Acesta va porni automat, dar fara sonor, acesta putand fi pornit de utilizatori daca doresc.

Prin aceasta miscare, Facebook ar putea risca sa starneasca noi controverse in randul utilizatorilor, acestia considerand ca videoclipurile care pornesc automat consuma multa banda si pot fi si deranjante.

Compania americana a anuntat joi ca videoclipurile vor avea 15 secunde si vor fi disponibile, in prima faza, pentru un numar limitat de clienti, in urmatoarele luni. Marketerii vor putea alege cand sa fie afisate clipurile si vor plati in functie de vizualizari.

Citeste si:
Cele cinci elemente "de poveste" din marketingul pe retele sociale
Cele cinci elemente "de...

Recenziile clipurilor vor fi realizate de Facebook in colaborare cu compania de analiza Ace Metrix, pentru a asigura “o calitate superioara, atat calitativ cat si emotional”, a acestora.

In Romania, in prezent, sunt 7,2 milioane de utilizatori de Facebook, 1,48 de milioane fiind in Bucuresti, conform Facebrands.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Facebook a lansat Spaces. Ce face noua aplicatie