Berlin este primul oras din care si-a creat un domeniu de Internet propriu, iar cele dintai site-uri care vor folosi formula “.berlin” vor aparea in data de 18 martie, scrie Business Insider.

Primele date arata ca 55.000 de site-uri web s-au aratat deja interesate sa isi adauge la adresa terminatia „.berlin”.

Firma americana de tehnologie ICANN, care supravegheaza si distribuie nume de domenii, a extins puternic in ultima vreme optiunile de la clasice ”.com” sau „.net” la terminatii precum „.food” (n.red - .mancare) sau „.cars” (n.red. .masini).

Crearea unui website cu terminatia .berlin va costa intre 50 si 100 de dolari, iar vanzarile pentru primul an de la introducere sunt estimate la 700.000 de dolari. Parte dintre incasari vor ajunge in fondurile orasului.

Alte 50 de orase vor adopta modelul de adresa instituit de Berlin in foarte scurt timp, printre care se numara Viena, Nagoya (Japonia), Paris, New York, Johannesburg si Londra.

Sursa foto: Imagine Berlin, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri