Google a lansat, miercuri, in Europa si Canada, serviciul Chromecast, un adaptor prin intermediul caruia poate fi transferat pe televizoare continut video online de pe dispozitivele mobile, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Google a lansat serviciul Chromecast in Europa, eliminand barierele dintre web si TV

Google a lansat, miercuri, in Europa si Canada, serviciul Chromecast, un adaptor prin intermediul caruia poate fi transferat pe televizoare continut video online de pe dispozitivele mobile, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Dispozitivul Chromecast a fost lansat miercuri pe zece piete europene (Franta, Germania, Danemarca, Spania, Finlanda, Italia, Norvegia, Tara Bascilor, Regatul Unit si Suedia), dar si in Canada.

Conform AFP, odata cu lansarea Chromecast poate lua sfarsit perioada in care utilizatorii isi deteriorau vederea vizionand pe ecranele mici ale telefoanelor inteligente sau ale tabletelor continut video online.

Astfel, un televizor care este dotat cu HDMI (High-Definition Multimedia Interface) si cu o retea Wi-Fi si cateva minute de instalare a Chromecast sunt suficiente pentru a pune in functiune acest dispozitiv care are marimea unui USB.
Dupa ce va fi configurat, Chromecast va putea sa comunice atat cu un smartphone si cu o tableta, cat si cu un laptop.

De pe aceste dispozitive mobile, continutul postat pe site-ul de partajare de fisiere video YouTube (detinut de Google) va putea fi transferat si vizionat la televizor.

Smartphone-ul se va transforma de asemenea intr-un fel de telecomanda, de pe care va putea fi reglat volumul sau de pe care utilizatorul va putea schimba clipurile de pe YouTube pe care doreste sa le vizioneze la televizor. Dispozitivul va putea fi folosit si pentru transmiterea de e-mailuri sau pentru deschiderea unei alte aplicatii, in paralel cu vizionarea unui film.

"Pentru noi, continutul este cel mai important. Ne-am dorit ca acesta sa poata fi vizionat la televizor la fel de simplu ca de pe un smartphone", a declarat, pentru AFP, Majd Bakar, responsabilul de acest proiect in cadrul companiei Google.

Dispozitivul Chromecast poate fi achizitionat la un pret de aproximativ 35 de euro.

Un alt avantaj al dispozitivului este compatibilitatea sa cu numeroase platforme si sisteme de operare (Android, Chrome, Windows).

Gigantul de internet Google, care a lansat Chromecast in iulie 2013, in Statele Unite ale Americii, a anuntat ca a avut "cateva milioane" de solicitari pentru acest dispozitiv, fara a oferi insa o cifra exacta a numarului de astfel de adaptoare vandute.

Eliminarea barierelor intre TV si internet se inscrie in tendinta globala din domeniul tehnologiei. Potrivit unor informatii care au inceput sa circule din ce in ce mai insistent pe piata internationala, retailerul online Amazon intentioneaza sa comercializeze un dispozitiv concurent Chromecast incepand din luna aprilie.

Sursa foto: captura avsforum.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri