O noua aplicatie online, Cloak, a fost creata pentru a-i ajuta pe utilizatori sa evite sa se intalneasca din intamplare pe strada cu persoanele pe care acestia nu le simpatizeaza, informeaza dailymail.co.uk.

Retelele de socializare Instagram, Facebook, Foursquare si Twitter ii ajuta pe utilizatori, prin intermediul serviciilor lor de geolocalizare, sa aiba deja o idee destul de buna in legatura cu locurile in care se afla prietenii lor virtuali.

O noua aplicatie foloseste acele date pentru a crea "o retea antisocializare", care permite utilizatorilor sa evite cu usurinta persoanele cu care acestia nu doresc sa se intalneasca in oras, scrie Mediafax.

Aplicatia Cloak avertizeaza utilizatorul atunci cand o astfel de persoana (selectata in prealabil) se afla in apropiere si chiar emite un semnal de alarma sonor, atunci cand acea persoana ajunge "periculos" de aproape.

"Evitati-i pe fostii parteneri de viata, pe colegii de serviciu si pe tipul acela caruia ii place sa va opreasca in drum si sa faca conversatie - in principiu, evitati-i pe toti aceia cu care ati prefera sa nu va intalniti pe strada", afirma reprezentantii companiei care a creat aceasta aplicatie.

Adolescentii au mai putini...
Citeste si: Adolescentii au mai putini prieteni decat acum 20 de ani

Ei spun ca aplicatia este un fel de "mod incognito pentru viata reala", referindu-se la functia de navigare privata din browserele de pe internet.

Aplicatia Cloak permite selectarea din lista de contacte a persoanelor cu care utilizatorul nu doreste sa se intalneasca din intamplare in oras.

Apoi, aplicatia "inspecteaza" retelele Instagram si Foursquare pentru a afla locul in care se afla acele persoane si il alerteaza pe utilizator atunci cand persoanele in cauza se apropie de el.

"Cloak va permite sa stiti unde se afla in orice moment prietenii, «prietenii» si non-prietenii, pentru a nu fi nevoiti vreodata sa dati nas in nas cu acele persoane speciale. Ganditi-va la aceasta aplicatie ca la o retea antisocializare", au spus creatorii noului program informatic.

Sony Pictures ameninta ca va...
Citeste si: Sony Pictures vrea sa dea Twitter in judecata

Aplicatia Cloak a fost creata de programatorul Brian Moore si de fostul director de creatie al companiei Buzzfeed, Chris Baker, relateaza Washington Post.

Fotografiile prietenilor din lista utilizatorului sunt afisate pe o harta desenata in functie de locul in care se afla acesta, au explicat creatorii aplicatiei, care spun ca vor lansa servicii noi in viitorul apropiat.

"Personal, cred ca am asistat deja la apogeul marilor retele de socializare", a declarat Chris Baker pentru Washington Post.

"Retele precum Twitter si Facebook sunt ascensoare pline ochi in care suntem inghesuiti cu totii. Cred ca aplicatiile antisocializare urmeaza o curba ascendenta. Veti vedea tot mai multe astfel de proiecte in viitor", a adaugat el.

Facebook a lansat FB Newswire...
Citeste si: Noul produs introdus de Facebook pentru oamenii din media


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Ce si cat cauta romanii pe Internet, in timpul verii