Motorul de cautare Google marcheaza, vineri, printr-un logo special, cea de-a 54-a aniversare a triplului campion mondial de Formula 1 Ayrton Senna.

Noul logo al Google prezinta un steag de start in carouri, specific pentru cursele de Formula 1, alaturi de chipul pilotului si o masina de curse - pe un fundal galben si verde -, culorile drapelului brazilian.

Pilotul brazilian de Formula 1 Ayrton Senna da Silva s-a nascut pe 21 martie 1960, in Sao Paulo, Brazilia. Pentru multi dintre pasionatii de F1, Ayrton Senna a fost cel mai mare pilot care a concurat vreodata in campionatul mondial. Acesta a fost triplu campion mondial in acest sport in 1988, 1990 si 1991, toate titlurile fiind castigate cu McLaren si Honda. Pilotul Alain Prost, marele sau rival, a spus despre Senna ca brazilianul conducea intotdeauna peste limita, potrivit Mediafax.

formula 1

Sursa foto: Formula 1/Shutterstock.com

Citeste si:
O altfel de cerinta in America: masini fara volan si pedale
In America, o companie cere...

Decesul sau a survenit pe 1 mai 1994, in urma unui accident produs la cursa de la Imola, in cadrul Marelui Premiu al Republicii San Marino, cand Ayrton Senna a pierdut controlul asupra masinii Williams Renault in primul viraj al celui de-al saptelea tur al cursei, la o viteza de 218 km/h. A fost ultimul pilot care a decedat in timpul unei curse de Formula 1.

Sursa foto: captura Google.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Google sustine ca a atins ''suprematia cuantica''