Grupul american Google a anuntat ca a adoptat incepand de joi o conexiune securizata pentru serviciul sau de mesagerie electronica, Gmail, pentru a proteja viata privata a utilizatorilor sai, in plin scandal cauzat de dezvaluirile despre vastele programe americane de spionaj, informeaza AFP.

Grupul californian va inzestra Gmail cu o conexiune securizata, HTTPS, atunci cand utilizatorul trimite sau isi citeste mesajele.

Disponibila ca o functie optionala inca din 2010, aceasta conexiune securizata devine astfel noul mod standard de conexiune, indiferent de dispozitivul utilizat.

Scopul este acela de a face imposibila lectura mesajului electronic de catre alta persoana in afara de utilizatorul contului, au afirmat reprezentantii grupului Google.

Acestia au precizat ca decizia anuntata a avut efecte imediate, scrie Mediafax.

Comisia Europeana ar putea...
Citeste si: Comisia Europeana, reglementari impotriva manipularilor electorale

Decizia luata de Google intervine in contextul tensiunilor dintre sectorul tehnologic si guvernul american, alimentate de dezvaluirile facute de Edward Snowden despre programul de supraveghere al agentiilor de informatii americane, precum NSA.

Conexiunea securizata prin criptare protejeaza impotriva intruziunilor externe, dar, daca insista, un pirat informatic poate totusi sa isi atinga scopul, recurgand fie la un program virusat ("malware"), fie inseland utilizatorul pentru a obtine parola acestuia, au explicat expertii in informatica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Google a incercat sa demonstreze ca nu are nevoie de manageri