Biroul Roman de Audit Transmedia, pe scurt BRAT, a organizat o conferinta in care a prezentat o radiografie in premiera pentru mediul online romanesc. In general, romanii acceseaza Internetul de pe 1,5 dispozitive, in special de acasa, dar este in crestere segmentul dispozitivelor mobile. Mai mult, pe retelele sociale sunt patru milioane de romani, la nivel urban.

Printul este inca legat de viata media din Romania, dar anul acesta facem pasul si spre online. Avem ambitia de a face din acest eveniment cel mai important pentru piata online din Romania“, a spus Silviu Ispas, presedintele BRAT. „BRAT este interesat de a pune la dispozitia pietei, a mediei, instrumente de monetizare a valorii pe care o ofera editorii“, a completat acesta.

„Utilizatorii de Internet au fost 1,7 de milioane la nivelul anului 2002. Astazi, vorbim de 73% din oameni care utilizeaza Internetul. Atunci, se intrebau ce este si daca e ceva bun. Astazi, e consumat pentru tot felul de activitati, de la informare la socializare si cautare“, a spus Arina Ureche. „Acum 12 ani, vorbeam de 55% utilizatori de sex masculin. Astazi, procentul e la 49%. Astfel, s-a produs si o aliniere cu structura reala a societatii: 52% femei si 48% barbati. Utilizatorii de Internet tind sa fie atat de multi, incat se apropie de structura reala a societatii“.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Ce citesc oamenii de succes in fiecare dimineata
Ce citesc oamenii de succes...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Atentie soferi: A fost aprobata legea privind telefonul mobil la volan