Biroul Roman de Audit Transmedia, pe scurt BRAT, a organizat o conferinta in care a prezentat o radiografie in premiera pentru mediul online romanesc. In general, romanii acceseaza Internetul de pe 1,5 dispozitive, in special de acasa, dar este in crestere segmentul dispozitivelor mobile. Mai mult, pe retelele sociale sunt patru milioane de romani, la nivel urban.

Printul este inca legat de viata media din Romania, dar anul acesta facem pasul si spre online. Avem ambitia de a face din acest eveniment cel mai important pentru piata online din Romania“, a spus Silviu Ispas, presedintele BRAT. „BRAT este interesat de a pune la dispozitia pietei, a mediei, instrumente de monetizare a valorii pe care o ofera editorii“, a completat acesta.

„Utilizatorii de Internet au fost 1,7 de milioane la nivelul anului 2002. Astazi, vorbim de 73% din oameni care utilizeaza Internetul. Atunci, se intrebau ce este si daca e ceva bun. Astazi, e consumat pentru tot felul de activitati, de la informare la socializare si cautare“, a spus Arina Ureche. „Acum 12 ani, vorbeam de 55% utilizatori de sex masculin. Astazi, procentul e la 49%. Astfel, s-a produs si o aliniere cu structura reala a societatii: 52% femei si 48% barbati. Utilizatorii de Internet tind sa fie atat de multi, incat se apropie de structura reala a societatii“.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri