Pachetul salarial al presedintelui Google, Eric Schmidt, a crescut de peste doua ori anul trecut, la 19,3 milioane de dolari, in conditiile in care sumele alocate altor trei lideri ai companiei au fost reduse semnificativ, relateaza Bloomberg.

Castigul lui Schmidt a inclus actiuni in valoare de 11,4 milioane de dolari, pentru a corecta o eroare administrativa in calcularea beneficiilor din 2011, potrivit documentelor depuse de Google la Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC). Schmidt a mai incasat un salariu de 1,25 de milioane de dolari si un bonus de 6 milioane de dolari, la fel ca in 2012, noteaza Mediafax.

Luna trecuta, Schmidt a primit o prima in actiuni in valoare de 100 de milioane de dolari, pe care o va incasa pe parcursul a patru ani. Google, operatorul celui mai utilizat motor de cautare pe Internet la nivel mondial, este cunoscuta ca una dintre cele mai generoase companii de tehnologie din Silicon Valley, in privinta remuneratiilor, creand numerosi milionari si mai multi miliardari.

Co-fondatorii Larry Page si Serghei Brin primesc salariu simbolic de 1 dolar pe an, dar participatiile detinute la Google le-au marit averile la 31,1 miliarde de dolari, respectiv 30,9 miliarde de dolari, potrivit indicelui miliardarilor realizat de Bloomberg.

De regula, Google acorda beneficii sub forma optiunilor de actiuni si prime in numerar impartite echitabil intre directorii de top, in anumiti ani.
Drept rezultat, directorul de business Nikesh Arora a primit anul trecut 5,7 milioane dolari, in scadere de la 51,1 milioane dolari in 2012, cand a fost cel mai bine platit director.

Directorul financiar Patrick Pichette a incasat 5,2 milioane de dolari pentru 2013, fata de 38,7 milioane de dolari in anul anterior, in timp ce directorul juridic a primit 4,8 milioane de dolari, in scadere de la 31,3 milioane de dolari.

"Pentru acesti directori stabilim beneficiile in functie de datele din piata, rolurile individuale si performante", mentioneaza Google. Salariile raman constate pentru toti directorii, in timp ce bonusurile variaza. Cea mai mare reducere a bonusului a avut loc in cazul lui Arora, de doua treimi, la 3,5 milioane de dolari. Arora, Pichette si Drummond au primit fiecare 1,1-1,6 milioane de dolari, pentru ansamblul activitatilor desfasurate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri