Amazon, cel mai mare retailer online din lume, isi continua eforturile in domeniul continuturilor video online si a anuntat sase noi proiecte de seriale originale, dintre care doua pentru copii, dar si un al doilea sezon pentru una dintre primele sale serii originale, lansata in mai 2013, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Potrivit unui comunicat, noile proiecte ale gigantului american in domeniul distributiei online contin, printre altele, un serial dramatic conceput de Chris Carter, creatorul francizei "Dosarele X" ("The After"), un serial politist bazat pe romanele lui Michael Connelly ("Bosch"), dar si o comedie cu accente dramatice despre "sex, droguri si muzica clasica", "Mozart in the jungle", cu actorul mexican Gael Garcia Bernal si actorul britanic Malcolm McDowell.

Aceste seriale noi, ale caror date de difuzare nu au fost precizate, au facut ca numarul proiectelor de seriale online dezvoltate de Amazon sa ajunga la 13. Mai multe site-uri ce difuzeaza continuturi video online la cerere au inceput sa propuna abonatilor lor, pe langa programe deja difuzate pe posturi de televiziune traditionale, si seriale originale. Unul dintre exemplele cele mai remarcate a fost serialul politic "House of Cards", produs de platforma online Netflix.

Amazon s-a lansat si el pe aceasta nisa, difuzand intre aprilie 2013 si ianuarie 2014 cate un prim sezon de 11 episoade pentru doua seriale originale - "Alpha House", consacrat senatorilor republicani, si "Betas", despre creatori de aplicatii pentru dispozitive mobile, aflati in cautarea unor investitori.

Amazon a precizat, totodata, luni, ca a decis sa produca un al doilea sezon pentru "Alpha House", iar productia va debuta in vara acestui an. Serialele originale Amazon sunt difuzate in exclusivitate pe serviciul sau Prime, care ofera acces la un catalog de continuturi digitale, alaturi de o livrare gratuita in doua zile pentru orice comanda lansata pe site.

Spre deosebire de Netflix care lanseaza in bloc sezoane complete, Amazon prefera sa difuzeze initial un episod-pilot si, daca acesta este bine primit de public, lanseaza apoi productia pentru un sezon intreg.

De la infiintarea studiourilor sale de productie in 2010, Amazon a primit propuneri pentru 8.000 de proiecte de lungmetraje si pentru 2.000 de seriale.

Grupul american urmeaza sa isi dezvaluie proiectele in domeniul video miercuri, la New York, unde ar putea, potrivit site-urilor de profil, sa prezinte un aparat ce permite vizionarea de continuturi in streaming pe un televizor, un fel de decodor mai ambitios, care ar putea eventual sa integreze si functii pentru jocurile video.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri