News feed-ul Facebook a fost si este un mister in sine, pentru cei care stau pe reteaua sociala americana. Unele postari “prind” foarte bine si sunt vizualizate de multi, altele “sunt ingropate” si nu apar in news feed-urile prietenilor.

Facebook are un algoritm care incearca sa sorteze postarile care nu aduc plus valoare (poze cu pisicute sau mancare?) si sa propulseze pe cele originale, mai interesante. Cu toate acestea, niciun algoritm nu este perfect.

Mark Zuckerberg, CEO al companiei, a vazut asta cu proprii sai ochi cand in feed-ul sau, primul post era ziua de nastere a unui coleg si abia apoi anuntul ca a devenit unchi.

Conform Wired, Zuckerberg a cerut sa se faca modificari astfel incat nasterea nepotului sau sa iasa mai in fata.

Schimbarea inseamna ca vor fi propulsate mai in fata postarile unde apare cuvantul “congratulations” (Felicitari – n.r.). Miscarea are sens, deoarece “felicitari!” este cuvantul cel ma des folosit de oameni atunci cand vine vorba de evenimente importante in viata unui om – casatorie, nasterea unui copil, castigarea unui premiu si asa mai departe. Exact ceea ce vrea Facebook sa scoata in fata.

Satul de "update-uri" de acum...
Citeste si: De ce Facebook si Instagram te forteaza sa citesti postarile mai vechi

Citeste restul articolului pe Wired.com.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Schimbari majore ale Facebook: continutul publisherilor, mai ascuns