News feed-ul Facebook a fost si este un mister in sine, pentru cei care stau pe reteaua sociala americana. Unele postari “prind” foarte bine si sunt vizualizate de multi, altele “sunt ingropate” si nu apar in news feed-urile prietenilor.

Facebook are un algoritm care incearca sa sorteze postarile care nu aduc plus valoare (poze cu pisicute sau mancare?) si sa propulseze pe cele originale, mai interesante. Cu toate acestea, niciun algoritm nu este perfect.

Mark Zuckerberg, CEO al companiei, a vazut asta cu proprii sai ochi cand in feed-ul sau, primul post era ziua de nastere a unui coleg si abia apoi anuntul ca a devenit unchi.

Conform Wired, Zuckerberg a cerut sa se faca modificari astfel incat nasterea nepotului sau sa iasa mai in fata.

Schimbarea inseamna ca vor fi propulsate mai in fata postarile unde apare cuvantul “congratulations” (Felicitari – n.r.). Miscarea are sens, deoarece “felicitari!” este cuvantul cel ma des folosit de oameni atunci cand vine vorba de evenimente importante in viata unui om – casatorie, nasterea unui copil, castigarea unui premiu si asa mai departe. Exact ceea ce vrea Facebook sa scoata in fata.

Citeste restul articolului pe Wired.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri