Cele mai frecvente cautari medicale de pe motorul online de cautare Google sunt realizate in cursul zilelor de luni, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea de Stat din San Diego (SUA), informeaza dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Dupa excesele din weekend, este normal ca oamenii sa fie ingrijorati de efectele acestora asupra organismului, afirma autorii studiului.

Cautarile pe teme medicale realizate pe Google ating un varf in prima zi lucratoare din saptamana. Ziua de marti ocupa, la mica distanta, locul al doilea din acest punct de vedere.

Insa, pe masura ce saptamana inainteaza, oamenii isi pierd interesul fata de problemele medicale, potrivit cercetatorilor de la Universitatea de Stat din San Diego.

Se estimeaza ca, in medie, 160 de milioane de cautari pe teme medicale sunt realizate pe Google in fiecare zi a anului.
Oamenii de stiinta au dorit sa afle daca exista o corelatie intre momentul in care oamenii isi fac cele mai mari griji in legatura cu starea lor de sanatate si modelele saptamanale de declansare a bolilor.

Citeste si:
CORONAVIRUS| Unele conferințe INTERNAȚIONALE sunt ANULATE
CORONAVIRUS| Unele conferințe...

De exemplu, numeroase studii sugereaza ca rata de producere a infarctelor cunoaste un varf in zilele de luni.
Un studiu realizat in Scotia pe o durata de 10 ani arata ca numarul deceselor cauzate de maladiile cardiace atinge cele mai ridicate valori in zilele de luni si cele mai scazute valori in zilele de marti.

Consumul excesiv de alcool din timpul weekendului, combinat cu stresul cauzat de mersul la serviciu in ziua de luni genereaza un stres suplimentar pentru inima.

Alte studii sugereaza ca miercuri este cea mai deprimanta zi din saptamana, probabil din cauza faptului ca este cea mai indepartata de weekend.

Cercetatorii din San Diego au analizat cautarile medicale efectuate pe Google in fiecare zi din 2005 pana in 2012.
Comparand procentajele zilnice cu volumul total de cautari de pe Google, savantii americani au descoperit ca cele din zilele de luni si de marti erau cu 30% mai mari decat procentajele adunate ale tuturor celelalte zile ale saptamanii.

Citeste si:
Un nou motor de cautare online home & deco in Romania: Biano.ro
Biano, un nou motor de...

Cautarile medicale au scazut cu trei procente in zilele de miercuri, cu 15 procente in zilele de joi, s-au injumatatit in zilele de vineri si au scazut cu 80% in cursul zilelor de sambata.

Duminica, interesul fata de chestiunile medicale au cunoscut o usoara crestere - inainte de a atinge din nou valori de varf in zilele de luni.

Cercetatorii americani sunt de parere ca studiul lor este in concordanta cu o serie de date medicale potrivit carora crizele de hipertensiune, infarctele, accidentele vasculare cerebrale si bolile infectioase par sa inregistreze varfuri de frecventa la inceputul saptamanii - un model medical cunoscut sub denumirea de "ritm circaseptan" (ciclul de sapte zile ale saptamanii, in care se impart procesele biologice).

Oamenii de stiinta spun ca ziua de luni este "un fel de mini-Revelion", iar excesele din weekend au ca rezultat acele cautari pe teme medicale realizate pe Google.

Citeste si:
Coronavirus în țările nordice: niciun deces. De ce?
Coronavirus în țările...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Coronavirus în România: În Google se caută și remedii împotriva...malariei
Setari Cookie-uri