Oficialii retelei sociale Pinterest au anuntat joi ca au atras o suma de 200 de milioane de dolari in urma unei noi runde de finantare, compania fiind evaluata in prezent la 5 miliarde de dolari.

La runda de investitii au participat SV Angel, Bessemer Venture Partners, Fidelity, Andreessen Horowitz, FirstMark Capital si Valiant Capital Partners, noteaza New York Times.

In urma acestei finantari, compania a reusit sa urce in ierarhia retelelor sociale si a startup-urilor. Ultima runda de investitii de acest fel a avut loc cu sase luni in urma, atunci cand compania a atras o suma de 225 de milioane de dolari, reteaua fiind la acea data evaluata la 3,8 miliarde de dolari.

“Aceste noi investitii ne dau resurse aditionale pentru a realiza aceasta viziune”, a spus co-fondatorul Pinterest, Ben Silbermann.

In cele sase runde de finantari care s-au desfasurat pana acum, reteaua sociala a strans 764 de milioane de dolari. Investitiile au ajutat platforma sa se dezvolte si sa devina mai mult decat o colectie de albume virtuale. In afara de “fixarea” fotografiilor pe tabele virtuale numite “Pinboard-uri”, utilizatorii pot acum cauta imagini dupa cuvinte cheie, iar companiile isi pot promova produsele prin imagini promotionale numite “promoted pins”.

Citeste si:
Listarea Sanopass pe Seedblink, suprasubscrisă după 1 oră
Listarea Sanopass pe...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
Netflix reduce calitatea video pentru a nu pune presiune asupra Internetului
Setari Cookie-uri