WikiLeaks sustine ca detine informatii despre o alta tara care intra pe lista celor spionate de Agentia Nationala de Securitate (NSA). Site-ul nu a dezvaluit insa identitatea tarii vizate, intrucat acest fapt ar putea duce la violenta si chiar moarte.

Agentia Nationala de Securitate poate “goli si stoca continutul fiecarei conversatii” din Bahamas si dintr-o alta tara al carei nume nu a fost dat publicitatii, potrivit unor documente secrete detinute de fostul agent CIA Edward Snowden, informeaza Business Insider.

Se presupune ca documentele au intrat in posesia WikiLeaks, care a amenintat cu dezvaluirea datelor despre tara in cauza.

“Vom dezvalui numele tarii cenzurate a carei populatie este inregistrata in masa in 72 de ore”, scrie WikiLeaks pe contul de Twitter, al carui utilizator se presupune ca este Julian Assange, fondatorul site-ului.

Mesajul a venit dupa o discutie aprinsa intre WikiLeaks si trei jurnalisti, printre care Jacob Appelbaum, jurnalistul care a publicat informatii despre scurgerile de informatii NSA in publicatia Der Spiegel.

Citeste si:
Symantec descopera unul dintre cele mai complexe programe de spionaj
Symantec descopera unul...

Informatia detinuta de WikiLeaks ar putea avea consecinte devastatoare. O sursa apropiata de Snowden, dar si oficiali guvernamentali sustin ca daca numele tarii spionate este dezvaluit, asa cum ameninta organizatia, ar putea starni “violenta”.

Sursa foto: Julian Assange/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
10 ani de transformari: Evenimentele care au modelat ultimul deceniu
Setari Cookie-uri