Twitter, una dintre cele mai populare retele de socializare din lume, ar putea cumpara SoundCloud pentru a-si imbunatati oferta de servicii in domeniul muzical, scrie presa internationala.

Serviciul de microblogging Twiter ia in considerare “o intelegere cu nemtii de la SoundCloud”, se arata in cele mai noi informatii aparute pe Internet. Dar de ce ar vrea Twitter sa faca o astfel de achizitie?

SoundCloud sustine ca are in momentul de fata circa 250 de milioane de utilizatori la nivel global, iar serviciul este extrem de popular atat in Germania, cat si in Europa si alte colturi ale lumii. SoudCloud este totodata considerat de foarte multi utilizatori un “YouTube al muzicii”.

Desi este un serviciu in cea mai mare parte gratuit pentru utilizatori, el dispune si de o versiune cu plata, iar acest lucru i-ar putea aduce companiei americane o si mai mare prezenta in sfera online-ului. Pana la concretizarea zvonurilor, Twitter detine in prezent propria aplicatie muzicala – Twitter Music app –, lansata in luna martie, care nu a reusit pana acum sa impresioneze foarte mult.

Serviciul SoundCloud are o valoare de piata estimata la 700 de milioane de dolari. Daca Twitter va incheia negocierile cu grupul german din spatele serviciului muzical, SoundCloud va deveni cea mai scumpa tranzactie pentru Twitter, dupa ce anul trecut compania americana a dat 300 de milioane de dolari pe serviciul de publicitate MoPub.

Reteaua de socializare Twitter s-a listat pe bursa americana in luna noiembrie a anului trecut si numara in prezent peste 200 de milioane de utilizatori la nivel global. Compania a fost fondata in vara anului 2006, iar in momentul de fata are circa 3.000 de angajati si venituri de peste 600 de milioane de dolari. Fondatorii serviciului Twitter sunt Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams si Biz Stone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri