Facebook a dezvaltuit serviciul de publicitate Facebook Audience Network care va functiona similar cu Google Adwords, utilizatorii nemaifiind limitati la prezenta publicitatii doar pe reteaua sociala americana, scrie presa internationala.

Mare parte din veniturile Facebook provin din publicitatea pe propria platforma, dar prin intermediul Audience Network, ad-urile vor aparea si pe Web site-uri non-Facebook. Prin aceasta miscare, reteaua sociala incepe sa concureze cu alte companii care incearca de asemenea sa intre in zona de mobile advertising.

Audience Network este un serviciu de bazat pe mobile, prin aplicatie, fiind inca in stadiu beta. Mai devreme in acest an, Facebook a inceput testarea sistemului cu un numar limitat de parteneri si, ulterior, a marit numarul acestora. Practic, reclamele care pana acum puteau fi vazute si plasate exclusiv pe Facebook, vor putea fi “imprastiate” pe mai multe aplicatii ale partenerilor Facebook.

Avand in vedere concurenta redusa pe acest segment, Audience Network a Facebook ar putea deveni varianta Google Adwords, dar pe zona aplicatiilor mobile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri