Hackerul roman Marcel Lehel Lazar, cunoscut si sub numele de "Guccifer", a fost inculpat, joi, pentru ca a spart conturile de e-mail ale unor personalitati celebre, intre care un membru al familiei fostilor presedinti Bush, relateaza Mediafax, care citeaza AFP.

Departamentul american al Justitiei a anuntat ca Marcel Lehel Lazar, in varsta de 42 de ani, cunoscut sub pseudonimul "Guccifer", a fost inculpat pentru fauda online, acces neautorizat la calculatoare securizate, furt de identitate in forma agravata si obstructionarea justitiei.Barbatul ispaseste deja o pedeapsa de sapte ani de inchisoare in Romania, unde a fost arestat in ianuarie si condamnat pentru ca a piratat conturile de e-mail ale unor oficiali din tara, intre care cel al directorului SRI.

Inculparea din Statele Unite intervine la un an de la deschiderea unei anchete in urma descoperirii unor brese in conturile de e-mail ale mai multor membri ai familiei Bush. Potrivit site-ului The Smoking Gun, hackerul a publicat fotografii personale si e-mailuri private apartinand fostilor presedinti si apropiatilor lor. Hackerul a intereceptat imagini trimise de George W. Bush surorii sale, reprezentand tablouri pe care le-a pictat, intre care un autoportret in care apare facand dus."Lazar a intrat in casutele de e-mail si conturile de retele de socializare ale unor victime celebre, printre care un

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri