Ca multe dintre alte companii din Silicon Valley, forta de munca si managementul Facebook este in mare parte masculin, caucazian, conform unui raport eliberat voluntar de gigantul din SUA, scrie presa internationala.

69% dintre angajatii Facebook la nivel global sunt barbati caucazieni – 85% dintre angajatii pe segmentul IT sunt barbati, la fel 77% dintre manageri. In SUA, 57% dintre angajati sunt caucazieni, 34% asiatici, 4% hispanici si 2% de culoare.

“Dupa cum arata aceste date, mai avem de lucru – foarte mult”, a declarat Maxine Williams, global head of diversity. Raportul arata ca diversitatea sexelor si rasiala in cadrul Facebook este in linie cu a concurentilor Google, Yahoo si LinkedIn.

Mai multe institutii si ONG-uri, in special din SUA, si-au aratat ingrijorarea privind lipsa diversitatii in companii, somand giganti din Silicon Valley sa angajeze si persoane hispanice sau afro americani. Este dificil de estimat adevarata problema in acest sens, intrucat multe companii refuza sa ofere informatii detaliate despre angajatii lor.

De-a lungul anilor insa, date colectate din companii precum Cisco, Intel, Dell, eBay si Ingram Micro au aratat o lipsa de balans importanta in pozitii de management. La sfarsitul lunii mai, Google a facut public un raport din care rezulta ca 70% dintre angajatii lor erau barbati, 61% dintre ei caucazieni, in timp ce 30% erau asiatici. LinkedIn avea 61% de barbati, 53% caucazieni si 38% asiatici.

Doar 10% dintre persoane...
Citeste si: Doar 10% dintre persoane inteleg cum functioneaza criptomonedele

Yahoo, care are ca CEO o femeie, are o forta de munca in SUA formata din 50% barbati, 39% dintre acestia fiind asiatici. Doar 6% sunt de culoare sau hispanici.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »Citeste si
Seful Philips Romania, despre INOVATIE: produsele eco cresc puternic