Posibilitatea divizarii Google, din cauza pozitiei dominante detinute de companie pe piata Internetului, a fost evocata de ministrul german al Justitiei, Heiko Maas, in a carui opinie dominatia Google nu are sens din punct de vedere economic si nu este sanatoasa, relateaza AFP.

"Dominatia Google pe piata web nu are sens din punct de vedere economic si nu este sanatoasa. Imaginati-va un grup energetic care ar acoperi 95% din piata, autoritatile in domeniul concurentei ar reactiona imediat. Asa ca da, daca Google abuzeaza de pozitia dominanta pentru a exclude in mod sistematic concurentii, atunci, in ultima instanta, ar trebui sa fie avuta in vedere ceva de genul divizarii", a afirmat ministrul social-democrat intr-un interviu acordat publicatiei Frankfurter Allgemeine Zeitung, care va aparea duminica, relateaza Mediafax.

Ideea a fost deja evocata de ministrul german al Economiei, social-democratul Sigmar Gabriel. Maas a recunoscut ca industria informatica nu mai cunoaste frontiere de foarte mult timp, fiind prea vasta pentru regulile nationale, el cerand crearea "unui drept international pentru Internet".
In Germania, exista nemultumiri mari la adresa Google. Cel mai mare grup editorial din tara, Axel Springer, conduce o campanie impotriva pozitiei dominante detinute de Google pe piata, facand parte dintre companiile care au facut o plangere comuna impotriva operatorului de servicii de cautare pe Internet, la Comisia Europeana.

Maas, ale carui atributii includ si protectia cosumatorilor, recunoaste in interviu ca utilizeaza zilnic si intensiv serviciile Google

Comisia Europeana ar putea...
Citeste si: Comisia Europeana, reglementari impotriva manipularilor electorale


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea New Media »



Citeste si
Google a incercat sa demonstreze ca nu are nevoie de manageri